'Riverdale', sezona 3, epizoda 2: Betty i Jughead moraju se riješiti nove misterije

televizor

A Veronica preuzima vlastiti projekt nevinosti.

kako bez boli popiti trešnju

Autor Jessica MacLeish

18. listopada 2018
  • Facebook
  • Cvrkut
  • Pinterest
Riverdale - 'Trideset i sedam poglavlja: sreća i muške oči' - Broj slike: RVD302a_0190.jpg - na slici (LR): Lili Reinhart kao Betty i Cole Sprouse kao Jughead - Foto: Dean Buscher / CW - AA 2018. CW Network, LLC. Sva prava zadržana.Dean Buscher / The CW
  • Facebook
  • Cvrkut
  • Pinterest

Svaki tjedan, Teen Vogue vodit će vas na put do riverdale, čudan gradić koji je skrivao neke velike tajne.



Ovaj tjedan Voiceover Juggie dočekuje nas u epizodi razgovarajući o leptirima koje osjećate u želucu prvog dana škole, a sve dok Archie obrađuje u juviju. Hm ... prvi dan škole i prvi dan juvie su dvije potpuno različite stvari. Archieja dočekuje Warden Norton, koji upozorava našeg riđa, da u L&L-u drži urednu kuću. Povratak kod Popa, Fred govori da je posada Hot Dad i Veronica razgovarala s upravnikom, a Arch je sve prijavljen. Ex-šerif Keller spominje vodstvo s nekim od dječaka iz Shadow Lakea koji su svjedočili protiv Archieja, a Veronica spominje da ona planira da se Archiekins vrati kući. Između ovoga i Kevina i Mooseovog pakta, ove je sezone postavljeno puno rokova za povratak u zemlju ...


Kod Coopersa kod kuće je Betty i očito je imala napadaj stresa. Je li to stvar? Nemojte me natjerati da se prijavim na Web MD, riverdale, Betty otkriva kako Polly blizanci padaju u vatru, a Alice i Polly to otpisuju kao halucinacije. Nema vremena za zadržavanje na tome, jer Jug zove Betty s nekim vijestima: Dilton Doiley je DEAD. Što?! A Ben je u bolnici. #Bughead odluči napraviti neku detektivu, jer je Jughead nervozan onim što je pronašao u šumi.

Pritvor za maloljetnike L&L: Archiejev cimer se zove Mad Dog i on se ne upušta u Archiejeve pokušaje razgovora - osim što će mu reći da ima lijepe cipele i vjerojatno ih treba držati uske.


Nazad u RHS-u, Veronica želi zadržati Archiejevo predsjedničko tijelo na toplom mjestu za vrijeme odlaska, ali Cheryl se već dobrovoljno prijavila - treba joj za aplikacije na fakultetu. Navedite mini rat između Veronike i Cheryl koji dovodi do V zabranjivanja C-a iz Popa i C-a rekavši da će umjesto toga otići u T.G.I.The četvrtak (i ​​isto tako ispustiti V vrući savjet da pogleda u Projekt nevinosti da se Archie vrati). Inače, Projekt nevinosti je stvaran, usput, i volim vidjeti Veroniku na tragu pravde. Kasnije dobiva Hermionu da joj napiše gradonačelničko pismo podrške kako bi započela poglavlje IP-a u Riverdaleu da radi na Archiejevom slučaju.

Povratak u juvi, Archie prilazi Zmijama u dvorištu, ali uspio ga je zaustaviti Joaquin (bok!) Koji nudi nespretnu pozadinu: zašto se pojavio i nestao u jednoj epizodi prošle sezone bez ikakvog objašnjenja i diže Archiejev spot: zapravo nije zmija. Joaquin kaže da Arch može zaraditi povjerenje zmijama potresući Ghouliea. Archie: sada, brate. To ga ostavlja nezaštićenim kad ga Ghouliesi (na koje je Archie pozvao policajce tijekom drag utrke prošle sezone) uskoče u sobu s glazbom i ukradu mu tenisice. (Potpuno ne govori Ronnie o tome kad je posjeti i pita o njegovim nestalim cipelama.)


zdrava prirodna kosa

U mrtvozorniku dr. Curdle, stariji umro je, a njegov sin, dr. Curdle, mlađi preuzeo je 'obdukciju i pružanje informacija o dužnostima Cooper žena. Ispada da je Dilton definitivno popio cijanid. Juggy slika slike rezbarija na Diltonovim leđima, dok dr. C kaže Betty da postoji nešto poznato o situaciji. Također kaže da se bave 'licem istinskog zla'. Čini se dah!

Kasnije Betty nazove bolnicu da provjeri Bena i prije nego što ona požuri da ga posjeti, u školi upozna novu djevojku: Evelyn Evernever, kćer Edgarina AKA-a, vođa Farme. Evelyn je sve, Neću nikome reći o vašem napadu, ne brinite! Jer ona je bila te noći kod Betty zbog vatre / kuhanja / kako god bilo. Methinks Evelyn bit će jedan koji će gledati ovu sezonu.

Oglas

Kroz cijelu epizodu sije se sjeme Moosea i Kevina razdora, što ovdje spominjem, jer će također biti potrebno paziti. Sve započinje s Kevinom ljubljenjem Moosea u hodniku RHS-a i odgurnuvši ga jer je Mooseov otac dolje u hodniku razgovarao s ravnateljem Weatherbeejem. Ispada da je Mooseov otac novi instruktor RROTC-a, pa će on i Kevin morati zadržati distancu u školi kada je njegov otac u blizini. Nakon što Cadet Moose kasnije odnese Kev-a da se druži sa svojom ekipom RROTC-a, Kevin se odluči pridružiti - a g. Mason je sretan što ga ima, jer su on i Kevin tata taj dan bili u RROTC-u. Moose izgleda ... ambivalentno. Zašto ovo dvoje ne mogu imati srećnu zavjeru?

Također nije zadovoljan? Benova majka, u bolnici. Ona govori Jugu i Betty kako se Ben ponašao čudno cijelo ljeto (i potvrđuje da je on isti Ben s kojim je gospođa Grundy imala svoj prijevremeni neprimjereni, grabežljivi odnos učenika i učitelja). Betty primjećuje grančicu lutku koja visi s kvake, a gospođa Button (da, njegovo ime je Ben Button) sjećanje na djevojku koja ju je možda ostavila vodi Juggy i B desno do Ethel Muggs (nakon što previde zamjenik koji je rekao šerifu Minetti da nedostaje jedan od Diltonovih avanturističkih izviđača, BTW). Ethel je neuredna i spominje kako su se ona i Ben družili i čitavo ljeto provodili u Diltonovom bunkeru u šumi, što je pristala pokazati #Bughead. Ovdje ništa sigurno neće poći po zlu, pogotovo zato što Ethel uopće ne djeluje škakljivo.


Povratak u L&L, Archie, odjeven u nove tenisice ljubaznosti Veronice i Reggie i nadahnut ranijim razgovorom s Mad Dogom o nedostatku humanosti u zatvoru i kako sve pretvara u životinju, okuplja zatvorenike da igraju nogometnu igru ne gube humanost onako kako ih stražari očekuju (jer na taj način čuvari pobjeđuju). On ne želi igrati bez bandi, sve izmiješanih timova (što je možda i ideja koju je dobio od najnovijeg OITNB sezona?), a vodeći Ghoulie nije u tome dok Mad Dog ne pojača i ne podrži svoje cimerice. Kao dodatni poticaj, Arch nudi svoje nove udarce igrama MVP.

Betty i Jughead u međuvremenu su zabranili bilo kakve istrage od strane roditelja, ali to ne sprečava B da se izvuče. # Bubhead lutao šumom tražeći Ethel, čavrljajući o njezinu napadu i kako se B ne brine zbog toga i nailazi se na stvar Gargoyle King / krava / oltar krave ... koja se kreće prema njima? Trče, sve do Popa (gdje izražavaju olakšanje da kralj Gargoyle sporo vozi) i pregledavaju Diltonovu kartu kako bi pokušali otkriti gdje je bunker i zašto ih je Ethel razbila. Betty lebdi teoriju da je struktura GK-a bila Ethel na štakama, što sumnjam da se dogodilo, ali čini mi se čitav ovaj Gargoyle King zaplet čini manje strašnim. Također, besplatna ideja: datumske večere za večeru i za film jednako su romantične kao i rješavanje kultne zavjere. Samo kažem.

U međuvremenu, čini se da su Archie i Mad Dog pronašli lijep ritam sobe i rade zajedno, ali stvari postaju ozbiljne kad Mad Dog spominje da neće igrati nogomet jer je upravnik rekao da 'ima druge poslove'. Archie postavlja pitanja tko je lud pas upravniku, a dr. MD kaže Archieju da je prije dvije godine njegovoj obitelji i djevojci zabranjeno da ga posjećuju '(za svoje dobro', prema upravitelju) i kako za mjesec dana ' Prebacit ćemo se u pravi zatvor na 20 godina. Naziva Archieja da se usredotoči na svoj život nakon što juvie kao čuvar dođe da ga pokupi, i iako to nije odgovorilo na Archiejevo pitanje, imam loš predosjećaj o sudbini Mad Dog-a ...

Oglas

Povratak u šumu, Betty i Jughead pronašli su bunker koji je pun zaliha divljači, cijanida i nestalog izviđača koji ne zna da je Dilton mrtav. Kaže B-u i Juggyu da su ga trenirali kao šegrta i da Ethel ne izlazi s Benom IRL-om - samo u igri, koja! ?!? - a isto tako da je spomenula da u bunker mogu doći dva neprijatelja. Što se događa?

Nogometna igra je u L&L, zajedno s viksenskom izvedbom 'Jailhouse Rock' i iznenađujućim posjetom Hirama, koji govori Veronici da je upravnik njegov prijatelj i da više neće moći posjetiti Archieja. Čini se da igra i navijanje na trenutak dobro napreduju, ali tada, na signal H-ja, upravnik poziva dodatne stražare u opremi za pobune koji zasedaju zatvorenike. Arch poziva svoje nove prijatelje da trče i pokušaju uzvratiti udarac, ali stražari su brutalni, a L&L korumpirani i ovaj prizor podsjeća da zatvorenici često trpe zlostavljanje od strane stražara zbog razlike snage pri igri. Hvala na vašem vremenu. Kasnije se Archie vraća u svoju sada praznu ćeliju, a kad ispituje gdje se Mad Mad nalazi, govori mu da je Mad Dog umro u neredu koji je 'Archie započeo'. Ali mi - i Archie - znamo da Mad Mad nije bio tu. PA GDJE JE MAD DOG?

Kad Jughead i Betty budu još jednom posjetili Ethel, ona se smrkne jer ako bilo tko od njih razgovara s odraslim osobama, 'on će se naljutiti. Tvrdi da su se ona i Ben zaista družili i baš kao što ističe da je Dilton umro odmah nakon što je pokušao razgovarati s Jugheadom, ona ima napadaj. Betty pokušava pomoći i primjećuje da Evelyn promatra iz cijele sobe ...

Veronica, koja sada ide kao Monica Posh (u stvarno lošoj plavokosoj periki) kako bi uočila da se njezino ime nalazi na popisu 'ne posjećivaj' zahvaljujući lažnom savjetu o ID-u iz Cheryl, posjećuje Archieja u zatvoru da mu kaže o svojoj ideji Innocence Project , Sretan je što je vidi, no kasnije ga posjećuje upravnik u svojoj ćeliji. Norton mu kaže da je bio impresioniran njegovim performansom tijekom 'nereda' i da je dodirivao Archieja kao njegov novi Mad Dog. Ali gdje je Mad Dog i što to znači?

ženski himen prije i poslije loma

Gradonačelnica Lodge sazvala je sastanak svih glavnih roditelja Riverdalea jer su u srednjoj školi dali zavjet, a ona se brine da bi sada pronađeni izviđač mogao započeti razgovor, a ono što on kaže moglo bi dovesti ljude do njih i tajnu u koju su zakopali godine prije. Svi su zbunjeni dok ne spominje plave usne koje su Dilton i Ben imali nakon što su popili cijanid i promašaj-Gatorade. Koju god tajnu da spominje, ona uzrokuje da svi roditelji počnu paničariti jer, kako Hermiona kaže, 'sva (njihova) djeca su u opasnosti'. Ja, pak, jedva čekam da saznam o čemu razgovaraju.

U međuvremenu, Jughead i Betty još su uvijek u bolnici. Dok razmišljaju o čudnoj Ethel slučajnosti također nakon napada, oni provjeravaju Bena, samo da ga pronađu kako sjedi na prozoru i govori o 'usponu', on i Dilton prebacujući novčić, i svi se ponovno ujedinjuju u kraljevstvu, kao što je 'njegov plan'. Betty i Jug pokušavaju ga spriječiti u onome što očito namjerava učiniti, ali nema koristi: skoči kroz prozor.

Dakle, to su dva (možda tri) mrtva dječaka, dvije napada, korumpirani zatvorski sustav, nepravedni pravosudni sustav i tajna u koju su uključeni svi roditelji od prije nekoliko godina - i to sve u dvije epizode. Ove će sezone biti divlja vožnja.

Želite više od Teen Vogue? Pogledaj ovo: To se događa kada izazovete zvijezde riverdale ISTINA ILI DARE